Orjaški lignji

Nedeljski dnevnik: Kdo se boji črnih jedi?
Dnevnik
torek, 2. februar 2021 ob 08:30
Že prejšnji teden smo jo zarobili po morsko in v tem duhu nadaljujmo še danes. Le pomislite namreč, v kako čistem morju ta hip plava jadranski živelj, ko so hoteli že mesece zaprti, jahte in gliserji pa privezani v marinah …
 
Zgodba s kančkom optimizma: največ podpore ravno v najtežjih časih #video
SiOL.net
sobota, 23. januar 2021 ob 13:12
Res je, kar pravijo. Ne glede na vse pretekle krize je trenutna najtežja, se strinjata Mojca in Damjan Štefe, najemnika gostišča Karavla 297...
 
Kaj vse pogrešam
Delo
nedelja, 13. december 2020 ob 06:00
Pogrešam spoznavanje novih ljudi, rokovanje brez strahu. Človeške obraze. Usta. Nasmehe.
 
Avstralski znanstveniki posneli neverjetno redko in skrivnostno morsko bitje
24ur.com
petek, 13. november 2020 ob 15:03
Lignji Bigfin ali Magnapinna so znani po svojih dolgih lovkah in v dolžino lahko merijo tudi do sedem metrov. Najdemo jih kilometre pod gladino oceana in po vsem svetu je bilo potrjenih le...
 
Fižol – živilo in pol: Okusen, zdrav in nasiten
Dnevnik
torek, 13. oktober 2020 ob 09:00
Laški ima okus po pečenih kostanjih, če ga skuhamo doma.
 
Jesenske za moške in ženske
Dnevnik
torek, 29. september 2020 ob 08:40
Jedilne buče, kot jim radi rečemo, izvirajo iz časov praprebivalcev Mehike. Uživali so jih kot hrano poleg koruze ter fižola, uporabljali kot zdravilno sredstvo, iz posušenih so izdelovali tudi glasbila. Pozneje smo bučo zasadili tudi v Evropi, kjer...
 
FOTO:Danes konzervirane ribe strežejo celo v restavracijah
Delo
torek, 22. september 2020 ob 21:00
Konzerve, ki jih je marsikdo na novo odkril v karanteni, niso samo hrana, ki preživi svojo sedanjost in potuje v prihodnost, ampak tudi večplasten arhiv.
 
<< Začetek < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian